header image

Steeds meer woningbouwprojecten

Donderdag 16 februari 2017

Onlangs is de verkoop gestart van de woningen in het Rotterdamse project The Muse of Rotterdam. In korte tijd schreven 650 mensen in voor de 94 koopappartementen. Gestapelde woningbouwprojecten zitten flink in de lift, merkt ook IMd.

Zoals veel nieuwe woningbouwprojecten combineert The Muse appartementen met een eigen parkeergarage en commerciële ruimten in de onderbouw. Het complex aan de Rotterdamse Wijnhaven krijgt ook een daktuin van 70 vierkante meter. Opdrachtgever is V.O.F. Wijnhaven 69, het ontwerp is van Barcode Architects.

Niet alleen in Rotterdam worden steeds meer gestapelde woningbouwprojecten ontwikkeld. IMd werkt in Amsterdam aan onder meer de 100 meter hoge Amstel Tower, een combinatie van hotel, appartementen en parkeergarage. In Delft is het project Stieltjesweg in uitvoering. Aan het Spui in hartje Den Haag werd Amadeus opgeleverd, appartementen met winkels en een grote daktuin.  

Remko Wiltjer over IMd’s toegevoegde waarde: “Een tunnelkist is vaak voor gestapelde woningen nog altijd het meest economisch. Wij zorgen ervoor dat een gebouw niet dat typische tunnelkist-uiterlijk heeft. Oftewel we maken dat vrije, open architectuur en een rationele, kostenbesparende constructie hand in hand gaan.”

IMd heeft op dit moment veel woontorens in ontwerp: een nieuwe toren naast The Muse, ook in opdracht van V.O.F. Wijnhaven 65, diverse projecten in Den Haag, zoals: project KJ-Plein naast het Haagse Centraal Station, Grotius I en II en Monarch III. Ook wordt er gewerkt aan een groot aantal transformaties van kantoren naar woningen, zoals het voormalige hoofdkantoor van Shell, tevens in Den Haag.

Overige foto’s

Overige berichten