header image

Ultramoderne cGMP-productiefaciliteit HALIX op Bio Science Park Leiden geopend

Donderdag 28 november 2019

Met een officiële openingsceremonie vierde biofarmaceutisch bedrijf HALIX op 21 november 2019 de opening van haar gloednieuwe GMP-faciliteit op het Leiden Bio Science Park. Het nieuwe gebouw van 6.700 m² huisvest cGMP-productieruimtes voor de ontwikkeling en productie van biofarmaceutica. IMd maakte het constructief ontwerp van het high-tech gebouw.

De opening markeert een belangrijke mijlpaal in het bouwproces en vormt de basis voor de groei- en uitbreidingsstrategie van HALIX. Dit stelt HALIX in staat haar klanten te ondersteunen bij de productie van eiwit gebaseerde producten, de belangrijkste technologie voor de toekomstige productie van geneesmiddelen, en virus gebaseerde producten met geavanceerde technologieën.

De nieuwbouw telt vier productielagen (zogenoemde cleanroom gebieden), een technische ruimte op het dak en onder meer een kantooromgeving op de begane grond. De techniek is het kloppende hart van deze productiefaciliteit. Het productieproces staat centraal en bepaalde uiteindelijk het ontwerp en de indeling van het gebouw. De bouwkundige jas is er vervolgens omheen gebouwd.

De constructie kenmerkt zich door hoge verdiepingen met vlakke vloeren, grote vloeroverspanningen en hoge toelaatbare belasting (20 kN/mt²). Het gebouw is ontworpen en gerealiseerd binnen 2 jaar.

IMd Raadgevende Ingenieurs was onderdeel van het bouwteam onder leiding van Kuijpers als hoofdaannemer samen met Du Prie (bouwkundig aannemer), Cleanroom Combination Group (cleanrooms) en EGM architecten.

Visual: Kuijpers

Foto en Rendermodel: IMd

Overige foto’s

Overige berichten