header image
header image
header image
header image

VSO Steenwijklaan

Functie Scholen
Omvang 2.760 m2
Locatie Den Haag
Opdrachtgever

De Haagse Scholen

Architect

DP6 architectuurstudio BV

Opleverdatum eind 2016

 

Het door DP6 architectuurstudio ontworpen plan omvat de nieuwbouw van een schoolgebouw voor de Haagse Scholen aan de Steenwijklaan te Den Haag.

Vanuit een duurzaamheidsanalyse is gekozen voor een constructieve opzet met kanaalplaatvloeren gedragen door geïntegreerde stalen liggers. In combinatie met de prefab kernwanden wordt de stabiliteit voor het gebouw bereikt. Dit systeem levert een lage constructieve bouwsom op plus een lage milieulast. Basis hiervoor is de uitgevoerde milieulast berekening.

Ranke kolommen die de stalen liggers dragen versterken het kenmerk van het gebouw, een open structuur rondom een prefab kern. Door de toepassing van een kanaalplaatvloer met de geïntegreerde stalen liggers is een relatief vlakke en dunne vloer ontworpen die ruimte creëert voor de benodigde installaties onder de verdiepingen.

Tijdens het ontwerp is in het bijzonder aandacht besteed aan de fundering van het gebouw. Door gebruik te maken van korte mortelschroefpalen, welke in de 1e draagkrachtige laag zijn aangebracht, is een efficiënte fundering gerealiseerd die geen hinderlijke trilling en geluidsoverlast verzorgt voor de omgeving.

Overige foto’s

Gerelateerde projecten