header image
header image
header image

Seeligkazerne Breda

Functie Scholen
Omvang -
Locatie Breda
Opdrachtgever

De Rooi Pannen

Architect

Ector Hoogstad Architecten

Opleverdatum 2017

 

In opdracht van De Rooi Pannen is door IMd Raadgevende Ingenieurs een ontwerp gemaakt voor de hoofddraagconstructie voor de herbestemming van de Seeligkazerne te Breda.

Het door Ector Hoogstad Architecten ontworpen plan omvat de herbestemming van een drietal gebouwen op het kazerneterrein. De overige gebouwen worden gesloopt. De gebouwen betreffen:

Het Klein Arsenaal, dat dienst gaat doen als sport-, recreatie- en conferentieruimte.

Het Groot Arsenaal, dat dienst gaat doen als restaurant en hotel;

Het Hoofdgebouw, dat dienst gaat doen als schoolgebouw.

De constructie van de kazerne, welke grotendeels aan het zicht is onttrokken, wordt weer geheel teruggebracht. Plaatselijk worden sparingen gemaakt in de vloeren ten behoeve van een nieuwe trap en een lift.

Naast een aantal kleine ingrepen in het bestaande gebouw vindt een uitbreiding middels nieuwbouw plaats nabij het Hoofdgebouw. De nieuwbouw bestaat bij beide delen uit een souterrain dat gevormd wordt door een betonnen kelderbak met aan één zijde een lichtstraat. Daar waar de begane grond niet boven de kelder is gesitueerd wordt gebruik gemaakt van een in het werk gestorte vloer. Plaatselijk kraagt deze vloer vanuit de kelderbak uit. De gehele nieuwbouw wordt los gehouden van het bestaande gebouw. De aansluiting op debestaande gevel wordt gevormd door een lichtstraat welke op ligt in het bestaande gebouw.

Overige foto’s

Gerelateerde projecten