header image
header image
header image
header image

Piekstraat 77

Functie Hergebruik
Kantoren
Omvang 2.000 m²
Locatie Rotterdam
Opdrachtgever

IMd Raadgevende Ingenieurs

Architect

Ector Hoogstad Architecten

Opleverdatum 2011

Op de zuidelijke punt van het eiland Feyenoord staat de Struyken&Co loods met een unieke industriële uitstraling, direct grenzend aan de monumentale Kuypersfabriek. Beide panden vormen een mooi ensemble van voor- en naoorlogse industriebouw. De zeer licht geconstrueerde stalen vakwerkliggers in het dak van de naoorlogse loods zijn een lust voor het oog voor de duurzaamheidconnaisseurs en een uitdaging voor de hedendaagse constructeur. Geen wonder dat juist dit gebouw het nieuwe onderkomen is van het Rotterdamse ingenieursbureau IMd.

In het ontwerp is ervoor gekozen om tegen de twee zijmuren in de loods de geconditioneerde werkplekken te realiseren over twee verdiepingen. Hierbij is een lichte constructie toegepast die gebruik maakt van de draagkracht van de begane grond van de voormalige fabriekshal. Tussen de nieuwe 'kantoorinvullingen' op de begane grond is de ruimte opgevuld met nevenfuncties waarboven een labyrint van overleg- en werkplekken is gesitueerd. Dit labyrint wordt gedragen door de lichte constructie van de nevenfuncties en opgehangen aan de staalconstructie van de bestaande kraanbaan. De kracht van dit ontwerp zit in de optimale combinatie van oud en nieuw.

Het project is bekroond met BNA Beste Gebouw van Regio Delta 2012 en genomineerd voor BNA Beste Gebouw van het Jaar 2012.

Overige foto’s

Gerelateerde projecten