header image
header image
header image
header image

Het Dorp

Functie Zorgsector
Omvang ca. 6.000 m²
Locatie Arnhem
Opdrachtgever

Siza

Architect

DoepelStrijkers

Opleverdatum 2019

Het Dorp is een nieuw zorgappartementengebouw in Arnhem. Dit gebouw is de eerste fase van een groter zorgcomplex dat Siza wil gaan ontwikkelen op dit terrein.  

Het zeslaagse zorggebouw is bijzonder qua opzet; het heeft een terrassen-structuur aan de ene helft, terwijl de terrassen omgekeerd aan de andere helft getrapt een kolomvrij atrium vormen. Eén laag van het gebouw ligt aan drie zijden verdiept in het landschap. In het grote atrium en het lab onder het atrium wordt gewerkt aan nieuwe zorgtoepassingen. In de zorgappartementen komen cliënten die na het oplopen van een trauma opnieuw eenvoudige dagelijkse zaken moeten leren. Door de korte doorlooptijden worden de appartementen vaak omgebouwd. Hiervoor is een zeer flexibele casco en installatieconcept bedacht.

Vanwege de bijzondere vorm zijn verschillende oplossingen tijdens het ontwerpproces integraal afgewogen. Hierbij is naast onderzoek naar bouwkosten, flexibiliteit en integratie met installaties met name ingezoomd op duurzaamheid. IMd heeft van al haar alternatieven een milieulastenberekening gemaakt op basis van de door IMd ontwikkelde de DuCo (Duurzaam Construeren) tool. Mede hierdoor is een zeer duurzaam skelet ontwikkeld.

Foto's uitvoering: Stieber Fotografie / MultiBouwSystemen
Foto's na oplevering: APA Foto

Overige foto’s

Gerelateerde projecten