header image

Flexibel maatwerk voor Batavia Biosciences

Donderdag 25 januari 2024

Op het Leiden Bio Science Park ontwikkelt Provast een nieuw flexibel gebouw, op maat voor Batavia Biosciences. Dit biotechnologisch bedrijf produceert geneesmiddelen en vaccins. Het 12.000 m2 grote gebouw aan de A44 omvat kantoren, productieruimten en laboratoria.

 

Flexibiliteit

De constructie, uitgevoerd in prefab beton, bepaalt in hoge mate de flexibiliteit van het gebouw. IMd Raadgevende Ingenieurs heeft samen met Paul de Ruiter Architects en overige betrokken partijen bijgedragen aan het ontwerp van de plattegronden. Dankzij enorm grote kolomafstanden zijn de ruimten vrij indeelbaar. Ook de bruto verdiepingshoogte van maar liefst 7 meter draagt hieraan bij. Deze hoogte wordt benut voor het toepassen van beloopbare plafonds met installatieruimten.

Batavia Biosciences is volop in uitvoering en bereikte onlangs het hoogste punt. Het gebouw ontvangt een BREEAM Excellent certificering.

 

Leiden Bio Science Park

Batavia Biosciences is niet het eerste gebouw van IMd op het Leiden Bio Science Park. Eerder waren we al betrokken bij de totstandkoming van BioPartner 5, BaseClear, HALIX en MORE5.

 

Projectpartners: Provast, Paul de Ruiter Architects, De Vries en Verburg

Visualisaties: Paul de Ruiter Architects

Overige foto’s

Overige berichten