header image

BioPartner 5 wint European Steel Design Award 2023

Woensdag 13 september 2023

BioPartner 5 heeft de European Steel Design Award 2023 gewonnen! Dat werd op 12 september bekendgemaakt tijdens de EUROSTEEL Conference in Amsterdam. In oktober 2022 won het project al de Nationale Staalprijs 2022.

Hergebruik van staal

Voor de verkiezing van het beste Europese staalbouwproject waren 18 projecten ingediend uit 11 landen. BioPartner 5 is als winnaar gekozen vanwege de grootschalige toepassing van hergebruikt staal. Daarmee is het project een lichtend voorbeeld voor een nieuwe manier van bouwen met staal.

European Steel Design Award

De European Steel Design Award (ESDA) wordt elke twee jaar uitgereikt door de European Convention for Constructional Steelwork (ECCS) met als doel het stimuleren van een creatieve en uitmuntende toepassing van staal in architectuur.

Bekijk hier alle genomineerde projecten.

Eerste Paris Proof gebouw van Nederland

BioPartner 5 is een 6.200 m² groot multifunctioneel centrum op het Leiden Bio Science Park dat bestaat uit kantoren, laboratoria en ontmoetingsruimte. Het is de eerste grootschalige toepassing van het door IMd Raadgevende Ingenieurs zelf ontwikkelde donorskeletprincipe: twee derde van de staalconstructie (165.000 kilogram) bestaat uit hergebruikt constructiestaal, geoogst uit een nabij gelegen laboratoriumgebouw. BioPartner 5 is het eerste in Nederland opgeleverde ‘Paris Proof’ gebouw.

Projectpartners BioPartner 5: BioPartner Leiden, Vastgoedbedrijf Universiteit Leiden, Popma ter Steege Architecten, IMd Raadgevende Ingenieurs, Vic Obdam Staalbouw, De Vries en Verburg, Stone 22 (projectmanagement)

 

Teamfoto: Pieter Kers | Beeld.nu

Projectfoto's: René de Wit

Overige foto’s

Overige berichten